(078) 641 12 34

Kinderkoor Mwangaza

Kinderkoor Mwangaza

Eens in de drie jaar zet het spectaculaire (wees)kinderkoor ‘Mwangaza’ voet op Nederlandse bodem. Een optreden van dit koor is een belevenis waarbij de combinatie van zang, dans, Afrikaanse drums en kleding een onwisbare indruk achter laat.

Het woord ‘Mwangaza; komt uit het Swahili en betekent: ‘stralend licht’. En dat doen ze, de kinderen van het koor! En dat is bijzonder als je de verhalen van de kinderen uit Oeganda leert kennen. In Oeganda leven namelijk veel gezinnen in grote armoede. Kinderen zijn vaak op zichzelf aangewezen zonder hoop op een toekomst. Naar school gaan, toegang tot medicijnen, kleding en basislevensbehoeften als eten zijn helaas een luxe die voor veel kinderen, zonder hulp, onbereikbaar is.

Elk optreden is een kans om het hartverscheurende verhaal van armoede en wanhoop te vertellen. En zo is elke tournee kans om een hopeloos heden om te buigen tot een hoopvolle toekomst. Maar de kinderen van het koor getuigen met hun muziek ook van hun persoonlijke Hoop: Jezus Christus. Het rotsvaste vertrouwen van de Oegandese ambassadeurs in God, raakt keer op keer vele harten.

De Uganda Child Care Foundation heeft ze de afgelopen jaren al 4 keer naar Nederland gehaald voor een onvergetelijke tournee. Elke tournee krijgt een nieuwe groep kinderen de gelegenheid om in onze cultuur het verschil te maken d.m.v. hun muziek & dans. Kijk in de foto- en filmgallerij om nog even na te genieten.
Tournee 2016

De meest recente tournee was in 2016. En we kunnen zonder twijfel zeggen dat ook dat weer een feestje was!
Bekijk Mwangaza in onze fotogallerij  of in de filmgallerij

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »