(078) 641 12 34

Kindsponsoring

Kindsponsoring

UCCF richt zich met haar projecten op kansarme kinderen in Rakai / Zuid-Oeganda. De wanhoop is zichtbaar in Rakai. Kinderen zonder dromen; ouders zonder hoop. Met ons kindsponsorprogramma buigen we die wanhoop om. Voor 30 euro per maand geeft u deze kansarme kinderen namelijk een hoopvolle toekomst. Een investering die door werkt in het hele gezin!

Wie komen in aanmerking voor ons sponsorprogramma?
Onze partners in Oeganda selecteren de kinderen voor ons kindsponsorprogramma. Hierbij wordt niet gekeken naar religie, ras en/of afkomst. We selecteren de meest kwetsbare kinderen:


- Weeskinderen die één of beide ouders hebben verloren;
- Kinderen uit bovengemiddeld grote gezinnen die de kosten voor alle kinderen niet kunnen betalen;
- Kinderen uit child-headed-homes. Deze kinderen leven onder de zorg van een ouder broertje of zusje na het overlijden van de ouder(s);
- Gehandicapte kinderen die in de samenleving minder kansen krijgen om zicht te ontwikkelen.

Wat kan UCCF doen voor €30 per maand?


In de periode van basisschool tot voortgezet onderwijs krijgen onze sponsorkinderen:
• onderwijs op christelijke basis;
• dagelijks een voedzame maaltijd;
• dagelijks vitaminepillen om de weerstand op te bouwen;
• jaarlijks een uitgebreide, preventieve, medische controle;
• toegang tot medische zorg
• voorlichting over hygiëne en het voorkomen van ziekte;
• een schooluniform
• jaarlijks (of indien noodzakelijk) nieuwe schoenen
• vaardigheidslessen en ontwikkeling tijdens de Center Days

Waar?
UCCF richt zich op de regio Rakai, die staat bekend als ‘De vergeten provincie’. De regio kon langere tijd niet op steun van de overheid rekenen toen een hele midden generatie stierf aan de gevolgen van het toen nog onbekende Aids. De gevolgen zijn jaren later nog merkbaar.

Vele kinderen groeien op zonder 1 of beide ouders. Zelfs child-headed-homes zijn in Rakai niet ongewoon. De armoede is groot. Vele kinderen hebben (dagelijks) gebrek aan voedsel en kleding. Naar school gaan is een luxe. Net als een doktersbezoek in het geval van ziekte. Een regio dus waar kindsponsoring hard nodig is om wanhoop om te kunnen buigen tot hoop.Uccf biedt momenteel kindsponsoring aan op 3 locaties:


• KAKUUTO
• KASAALI
• KASAKA

De opbouw van ons sponsorprogramma
Ons sponsorprogramma loopt van de basisschool tot een beroepsopleiding. Universitair onderwijs bieden we niet aan. Dit omdat we geloven dat een beroepsopleiding volgen meer toekomstperspectief biedt in Oeganda.

We kunnen geen leeftijden aan onze sponsoring hangen omdat veel kinderen pas op latere leeftijd onderwijs gaan volgen of wegens geldgebrek een periode niet naar school gaan.

Ons sponsorprogramma is als volgt opgebouwd:

De sponsorgelden van 30 euro zijn dekkend voor de schoolkosten t/m S4. Daarna kunnen de schoolgelden aanzienelijk omhoog gaan. Dit kan een verhoging van de sponsorgelden inhouden. Dit wordt uiteraard met de desbetreffende sponsor besproken voordat deze verhoging plaatsvindt. We zoeken samen naar een oplossing als de kosten van sponsoring in uw geval te hoog zullen worden.

Waarom een sponsorkind bij UCCF?


• UCCF is gespecialiseerd in het werken in Oeganda. Door onze nauwe contacten met lokale organisaties en de mensen uit Oeganda zelf zijn we goed op de hoogte van de situatie en de noden. Zo vragen we altijd aan de mensen zelf wat nodig is in het gebied i.p.v. zelf invulling te geven aan deze vraag;
• UCCF bezoekt haar projecten regelmatig. We kennen de mensen die onze projecten uitvoeren en zien onze projecten regelmatig in de praktijk functioneren;
• Bij UCCF krijgen de kinderen die het meest kwetsbaar zijn in de Oegandese samenleving het eerst hulp in de vorm van kindsponsoring;
• Alle kinderen ontvangen preventieve, medische zorg d.m.v. een jaarlijkse medische screening. Uiteraard hebben onze kinderen het hele jaar door toegang tot medische zorg, indien mogelijk;
• UCCF werkt uitsluitend met vrijwilligers. Sponsorgeld wordt dan ook geheel gebruikt voor sponsoring.
• Ons kindsponsorprogramma voorziet niet alleen in de eerste levensbehoeften van een kind, maar werkt ook aan een toekomst. Zo bieden we onze sponsorkinderen elke vakantie een maand lang zgn. Center Days aan waar vaardigheidslessen worden aangeboden en vakmanschap wordt getraind;

Wat krijgt u als sponsorouder?


U krijgt de kans om daadwerkelijk iets te betekenen in het leven van een kind uit Oeganda. Uw sponsorgeld maakt het verschil tussen wel of geen hoop op een toekomst. Wat krijgt u van UCCF?
• Bij de start van uw sponsoring ontvangt een foto van uw sponsorkind samen met een informatiemapje met achtergrondinformatie.
• U ontvangt minimal 2x per jaar een brief van uw sponsorkind. EN met Kerst valt er een kerstkaart op de mat.
• U krijgt volop de gelegenheid om met uw kind in contact te komen via het schrijven van brieven. Kijk voor meer informatie bij ‘contact met je sponsorkind’ (LINK MAKEN NAAR DEZE PAGINA)
• Uw post zal altijd beantwoordt worden door uw sponsorkind in Oeganda.
• Jaarlijks ontvangt u een nieuwe foto.
• Met Kerst en de verjaardag van uw kind bieden we de gelegenheid om iets extra’s te doen.

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »