(078) 641 12 34

Lesmateriaal

Oeganda; een land in Afrika waar kinderen op een hele andere manier leven en wonen dan kinderen in Nederland. De gratis projectmap van UCCF maakt het mogelijk om samen met uw klas op zoek te gaan naar de overeenkomsten en verschillen zonder dat het u als leerkracht veel tijd kost. De projectmap biedt namelijk voldoende materiaal om een volledig, uitgebreid project in het (basis)onderwijs aan te bieden voor de groepen 1 t/m 8. En als kers op de taart heeft UCCF ook nog een materialenmand ter beschikking die de lesstof uit de projectmap dichterbij de kinderen brengt. Een prachtige gelegenheid om uw klas kennis te laten maken met ‘De Parel van Afrika’ en haar prachtige inwoners. Wacht niet langer en vraag nu de projectmap aan via secretariaat@uccf.nl!

Wat kunt u verwachten:

Lesklaar materiaal

Als leerkracht heb je het al druk genoeg. Daarom biedt onze projectmap kant en klaar lesmateriaal. Van werkbladen en woordkaarten voor de onderbouw tot een volledige lesbrief voor de bovenbouw.

Lessuggesties onderbouw

Een luisterspelletje met Afrikaanse muziekinstrumenten, een alternatief om te leren trommelen en de taal van Oeganda leren praten? Het zijn zomaar een paar lessuggesties uit ons aanbod in de projectmap.

Werken in hoeken

Een themahoek inrichten over Oeganda is niet zo lastig als het klinkt. Met een parasol en wat kleden komen we al snel in de sfeer van Afrika. Onze projectmap biedt meerdere suggesties om snel een leerzame hoek te realiseren in de klas.

Lesbrief bovenbouw

In de lesbrief voor de bovenbouw komen alle aspecten van Oeganda aan bod. De geschiedenis, de economie, het dagelijks leven en de taal. Maar ook kenmerkende, Oegandese kleding en typisch Oegandees eten passeren de revue. Met een eigen werkboek vol feiten en afwisselende opdrachten leren uw kinderen in no-time ‘De Parel van Afrika’ kennen.

Knutselideeën

De kennis van Oeganda verwerken in uitdagende creaties; dat is het doel van de knutselideeën die in onze projectmap zijn opgenomen. Voor elke leeftijd en elke bouw in het basisonderwijs wat wils. Zo gaan de kinderen in de onderbouw aan de slag met klei terwijl er in de bovenbouw gewerkt wordt met kurken en ijzerdraad.

Recepten

De kinderen leren de smaak van Oeganda kennen door ‘De Proeverij’. Een aantal specifieke smaken en gerechten uit Oeganda worden (gekookt en) geproefd. Zo komen de kinderen in aanraking met de eetgewoonten van hun leeftijdsgenootjes in Afrika.

Muziek

In Oeganda is muziek onlosmakelijk verbonden met het dagelijks leven. Een aantal muzieksuggesties kon om die reden niet ontbreken in onze projectmap. Swing dus mee met de muziek van Oeganda.

Materialenmand lenen

De materialenmand van UCCF zit boordevol Oegandese kleding en (gebruiks-) voorwerpen. Stuk voor stuk materialen die in de projectmap aan bod komen. Van een Oegandese trommel tot een ketting gemaakt van papierkralen; van schooluniformen tot traditionele kleding en dansoutfits. Kortom, een absolute aanrader om de projectweken op uw school / in uw klas te verrijken. UCCF biedt de materialenmand gratis aan. De mand mag 2 weken lang geleend en gebruikt worden. Aanvragen kan via ons secretariaat.

Gastspreker uitnodigen

Wilt u een gastspreker uitnodigen die de kinderen bij u op school iets vertelt over het leven in Oeganda? Bij UCCF zijn er vrijwilligers die dat met veel plezier komen doen. Informeer vrijblijvend bij UCCF naar de mogelijkheden.

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »