(078) 641 12 34

Kasaka Community Medical Clinic

Kasaka Community Medical Clinic

Het dorp zonder glimlach’ – Kasaka – in Rakai / Oeganda krabbelt op uit een diep dal van wanhoop en hopeloosheid. Ons kindsponsorprogramma brengt sinds 2013 hoop en inmiddels kunnen honderden kinderen naar school. We zagen in een paar jaar tijd een heel dorp transformeren naar hoopvol. Behalve op het medisch vlak.

De hulpvragen rondom het ontbreken van medische faciliteiten in het dorp werden de laatste jaren steeds duidelijker. Dat de aanwezigheid van een medische faciliteit het verschil kan zijn tussen leven en dood, werd pijnlijk duidelijk door het overlijden van Andrew Nylondo. Lees het verhaal van zijn overlijden hier: (https://ume.photo.blog/2017/06/01/289/)

Jimmy en Christine Mugera zijn in geloof in het medische gat van het dorp gestapt. Zij openden een basiskliniekje centraal gelegen in Kasaka. Christine is afgestudeerd zuster en brengt medische kennis naar het dorp die er nog niet eerder is geweest.Dat de nood hoog was, bleek uit de 577 patiënten die in twee maanden tijd hun weg naar de kliniek vonden. Het bleek uit de 100 sponsorkinderen die in de kliniek werden behandeld en genezen. In geen van de gevallen was een doorverwijzing naar een ziekenhuis nodig.

UCCF ziet de absolute meerwaarde van het kliniekje in het dorp en heeft met een eerst gift geïnvesteerd in een locatie, basisinventaris en medicatie. De kliniek vraagt echter meer hulp om de vraag aan te kunnen. Zo staan investeren in een bevallingsunit, een solarsysteem, kwalitatief personeel en eigen grond op de planning.

UCCF blijft de kliniek structureel ondersteunen vanuit een ‘medisch fonds’. Een algemeen fonds dat specifiek bestemd is voor de Kasaka Community Medical Clinic. Het kliniekje kan aanspraak maken op de beschikbare gelden door het indienen van een gefundeerde hulpvraag.

UCCF investeert op deze manier in de aanwezigheid van goede, medische zorg die onmisbaar is. We zetten de lokale kennis in om op medisch vlak te kunnen redden wat niet verloren hoeft te gaan!

Komt u in actie voor dit project??

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »