(078) 641 12 34

Food program

Food program

Kakuuto Food Program – projectomschrijving

UCCF is actief in de regio Rakai - het zuiden van Oeganda. Deze regio wordt gekenmerkt door grote armoede. Grote gezinnen met een gemiddelde gezinsgrootte van 7 kinderen houden met moeite het hoofd boven water. In de dagelijkse praktijk is er soms onvoldoende eten voor de kinderen. Leven met een lege maag is dan ook vaker regelmaat dan uitzondering. Ons Kakuuto Food Program doet hier op dagelijkse basis iets aan!

Op de basis- en middelbare school in Kakuuto is het geen onbekend verschijnsel: kinderen die zich niet kunnen concentreren op de les met hun lege maag. Geen ontbijt gehad en vaak de dag ervoor slechts 1 maaltijd. In sommige gevallen zelfs meerdere dagen moeten leven op een lege maag.
Onze sponsorkinderen die de scholen bezoeken, krijgen vanuit het kindsponsorprogramma dagelijks een voedzame maaltijd op school. Maar de school wordt ook bezocht door vele niet-gesponsorde kinderen. De school heeft onvoldoende eigen middelen om ook voor deze kinderen de maaltijd te betalen. Daar komt ons Kakuuto Food Program om de hoek kijken.

Met het geld dat UCCF ontvangt voor het Kakuuto Food Program krijgen ook de niet-gesponsorde kinderen dagelijks een voedzame maaltijd. Voor veel kinderen de enige maaltijd die ze per dag krijgen! In het kort gezegd, maakt ons Food Program een voedzame maaltijd mogelijk voor alle schoolgaande kinderen!

Er zijn meerdere particulieren, (zondag)scholen en bedrijven die ons helpen bij het voedselprogramma. Een vast bedrag of minimale kosten voor dit project zijn er niet. Elk bedrag is welkom. Dat maakt het project geschikt voor zondagsscholen, scholen en clubs die met elkaar kunnen sparen voor leeftijdsgenoten in Oeganda.

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »