(078) 641 12 34

(t)huis-project

(t)huis-project

Onderwijs, eten en toegang tot kwalitatief goede, medische zorg zijn belangrijke pijlers van ons kindsponsorprogramma. Ze vormen de basis voor ontwikkeling. Dat basislijstje wordt voortaan uitgebreid. Met ons (t)huis-project onderstrepen we namelijk ook een vierde must binnen ons kindsponsorprogramma: een goed (t)huis! 

De leefomstandigheden van onze sponsorkinderen in Rakai zijn de laatste jaren zichtbaar verbeterd. Meer en meer stenen huizen sieren het straatbeeld. Krakende luiken maken plaats voor ramen en gescheurde gordijnen als deur behoren tot het verleden. Mede dankzij onze inkomens-genererende projecten en financiële steun van sponsors hebben steeds meer sponsorkinderen een goede basis als (t)huis. Maar met deze positieve ontwikkeling in Rakai worden echter ook de situaties van sponsorkinderen waar deze basis (nog) niet voldoende is meer en meer zichtbaar. En voor die situaties komt UCCF in actie. 

Slapen op de grond terwijl de regen een weg naar binnen dringt door de gaten in het dak;
Malaria ontwijken als de malariamug vrije toegang heeft door de kieren van de muur;
Hopen op een goede nachtrust in de wetenschap dat dieven vrij spel hebben met het ontbreken van een deur;
Overleven in een “iejoor-huisje” gemaakt van takken terwijl een stuk zeil dienstdoet als muur…

Een huis ingestort bij de eerst regen van het seizoen. Muren die het begeven door de kracht van de wind. Rust vinden als je weet dat de landlord je zonder reden van het stuk grond kan jagen dat wettelijk gezien van hem is… 

Het zijn slechts een paar voorbeelden uit de praktijk van Olive, Godfrey, Paul, Caroline en Ronald. Voorbeelden die ons de afgelopen jaren deden beseffen dat ook een goed (t)huis een voorwaarde moet zijn voor ons sponsorprogramma. En ook al zal de definitie van een een ‘goed huis’ in Rakai nooit hetzelfde zijn als de definitie bij ons in Nederland, het kan met onze hulp wel een goede definitie voor Oeganda worden. 

Een goed (t)huis is een huis waar onze sponsorkinderen ’s nachts veilig zijn; waar de angst voor een landlord niet heerst. Een goed (t)huis is een plek waar weersinvloeden geen kans krijgen en men niet ziek wordt als gevolg van armoedige woonomstandigheden. Het is een huis dat thuis kan zijn: veilig, solide en eigen. Die plek hoeven we voor niet voor alle sponsorkinderen te realiseren. Dat is dan ook niet ons streven met ons (t)huis-project. 

Ons (t)huis project is bedoeld als noodfonds, om snel te kunnen schakelen als de hulpvraag voor een goed (t)huis ons bereikt. 

Een project waar iedereen voor in actie kan komen en waar geen vast bedrag voor staat. Soms bouwen we een nieuw huis; soms renoveren we de basis die er al staat. Soms is de aankoop van eigen grond voldoende; soms het installeren van een deur. Elke euro is dan ook welkom. Elke euro is er één die in geval van nood bijdraagt aan het realiseren van een goed (t)huis! 

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »