(078) 641 12 34

Projecten

Bouwprojecten

UCCF bouwt met haar bouwprojecten letterlijk aan een toekomst. We verbeteren aanwezige voorzieningen of investeren in nieuw bouw om onze projecten beter te faciliteren. Maar onze bouwprojecten zijn hoofdzakelijk gericht op het realiseren van een toekomst voor de vele kinderen in Rakai.

Meer informatie >
Kindsponsoring

Het financieel adopteren van een kind in Oeganda kan bij UCCF voor 30 euro per maand. We investeren hiermee in ‘the next generation’. Kansarme kinderen zien door kindsponsoring hun toekomstverwachting van hopeloos naar hoopvol veranderen. En daarmee maakt dit project op lange termijn echt het verschil!

Meer informatie >
Afripads

Een meisje in Oeganda mist tijdens haar menstruatie gemiddeld 20% lestijd. Ons Afripads project voorziet deze meiden van wasbaar maandverband. Een simpele oplossing waardoor de schaamte van huidige middelen en doorlekken tot het verleden horen. Met als pure winst het volgen van scholing tijdens de menstruatie.

Meer informatie >
Food program

Ons Food Program biedt in Kakuuto / Rakai dagelijks een voedzame maaltijd aan de schoolgaande kinderen op de schoolcampus. We vullen financiële tekorten van de school aan om dit te realiseren. Daarnaast investeren we in gewassen die de school zelf kan verbouwen op het aangekochte stuk landbouwgrond.

Meer informatie >
Mwangaza

Eens in de drie jaar zet het spectaculaire (wees)kinderkoor ‘Mwangaza’ voet op Nederlandse bodem. Een optreden van dit koor is een belevenis waarbij de combinatie van zang, dans, Afrikaanse drums en kleding een onwisbare indruk achter laat. Met dit tournee probeert het koor extra aandacht te vragen voor hun situatie daar.

Meer informatie >
Afrinets

In de strijd tegen malaria biedt ons Afrinets project muskiettennetten aan kinderen / gezinnen in Oeganda. Een simpele, preventieve en doeltreffende oplossing om de kans op malaria te verkleinen.
Meer informatie >
Solarproject

Om 19.00 uur gaat het licht letterlijk uit in Oeganda. Bij gebrek aan elektriciteit, gebruikt de lokale bevolking paraffine lampjes. Deze brandgevaarlijke en ongezonde manier van licht genereren vervangen we door solarlampen. Door zonlicht om te zetten in elektriciteit, is dit in het Afrikaanse Oeganda een schone en ideale manier licht te genereren.

Meer informatie >
Overige projecten

UCCF realiseert ook incidentele projecten. Vaak vanuit een concrete hulpvraag / noodkreet vanuit Oeganda. Maar ook initiatieven vanuit Nederland, die binnen onze visie en mogelijkheden liggen, mondden wel eens uit in een concreet project.

Meer informatie >
Kasaka Community Medical Clinic

‘Het dorp zonder glimlach’ – Kasaka – in Rakai / Oeganda krabbelt op uit een diep dal van wanhoop en hopeloosheid. Ons kindsponsorprogramma brengt sinds 2013 hoop en inmiddels kunnen honderden kinderen naar school. We zagen in een paar jaar tijd een heel dorp transformeren naar hoopvol. Behalve op het medisch vlak.

Meer informatie >
KOFFIEPROJECT IS MEER DAN EEN BAKKIE TROOST

Kansarme gezinnen voorzien van koffieplantjes,
hen helpen en onderwijzen hoe ze die moeten planten en onderhouden zodat op
termijn deze gezinnen kunnen gaan leven van de opbrengst van de koffieplanten dat was de droom in 2010 die inmiddels is uitgegroeid tot een project waar 1000 gezinnen van kunnen leven.

Meer informatie >
(t)huis-project

De definitie van een (t)huis is voor een kind in Oeganda anders dan een kind in Nederland. In beide culturen is het echter een basis voor de ontwikkeling van het kind. Met ons (t)huis-project ondersteunen we kinderen / gezinnen voor wie de basis van een (t)huis in gevaar is. Denk aan een huis dat ingestort is; een huis dat afgebrand is. Denk aan kind dat ziek wordt vanwege de leefomstandigheden in huis. In deze (nood)gevallen helpt UCCF met het realiseren van een goede basis; een goed (t)huis.

Meer informatie >

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »