(078) 641 12 34

Visie & Missie

Visie & Missie

Spreuken 31:8-9

“Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.”

In de aids-regio Rakai, Zuid-Oeganda, leven vele kinderen in grote armoede zonder enige hoop op een toekomst. De wanhoop en strijd om te overleven is zichtbaar in hun ogen. Basisbehoeften als eten, kleding en een dak boven je hoofd zijn voor veel van deze kinderen al een luxe.

De Uganda Child Care Foundation zet zich in voor de meest kansarmen; kinderen structureel het verschil te maken. Onze projecten en sponsorprogramma’s zijn gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden en het ombuigen van wanhoop naar hoop.

Op lange termijn werken we aan een blijvende verandering en zelfvoorzienendheid. De bedoeling is niet alleen om "vissen” te vangen vóór deze arme kinderen, maar ze materiaal te geven om ze zélf te leren “vissen"!

We werken vanuit een christelijke overtuiging, maar zetten ons in voor alle kinderen, ongeacht afkomst of religie. In Nederland werken we uitsuitend met vrijwilligers die zich in hun vrije tijd enthousiast inzetten. In Oeganda werken we met lokale hulporganisaties die de situatie en cultuur kennen. Ze zijn een onmisbare schakel om onze visie & missie handen en voeten te kunnen geven in Oeganda.

We werken vanuit het geloof dat we onze talenten mogen inzetten om een stem te zijn voor hen die zo weinig hebben, maar zoveel kunnen. We investeren in ‘the next generation’ en dromen dat ons werk in de toekomst niet meer nodig zal zijn…

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA051

Ik ben een meisje van 13 jaar en woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Thuis help ik met het schoonhouden van het erf. Later wil ik Verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Promise Nakkiriza
HKAS 218

Mijn naam is Promise Nakkiriza ik ben 7 jaar en woon in Kasaali / Rakai. Dat ligt in Oeganda. Ik woon daar samen met mijn ouders. Thuis help ik met Afwassen. Later wil ik Verpleegster worden.

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »