(078) 641 12 34

Visie & Missie

Visie & Missie

Spreuken 31:8-9

“Spreek voor hen die weerloos zijn, bescherm het recht van de vertrapten. Spreek, oordeel rechtvaardig, geef de armen en behoeftigen hun recht.”

In de aids-regio Rakai, Zuid-Oeganda, leven vele kinderen in grote armoede zonder enige hoop op een toekomst. De wanhoop en strijd om te overleven is zichtbaar in hun ogen. Basisbehoeften als eten, kleding en een dak boven je hoofd zijn voor veel van deze kinderen al een luxe.

De Uganda Child Care Foundation zet zich in voor de meest kansarmen; kinderen structureel het verschil te maken. Onze projecten en sponsorprogramma’s zijn gericht op het verbeteren van de levensomstandigheden en het ombuigen van wanhoop naar hoop.

Op lange termijn werken we aan een blijvende verandering en zelfvoorzienendheid. De bedoeling is niet alleen om "vissen” te vangen vóór deze arme kinderen, maar ze materiaal te geven om ze zélf te leren “vissen"!

We werken vanuit een christelijke overtuiging, maar zetten ons in voor alle kinderen, ongeacht afkomst of religie. In Nederland werken we uitsuitend met vrijwilligers die zich in hun vrije tijd enthousiast inzetten. In Oeganda werken we met lokale hulporganisaties die de situatie en cultuur kennen. Ze zijn een onmisbare schakel om onze visie & missie handen en voeten te kunnen geven in Oeganda.

We werken vanuit het geloof dat we onze talenten mogen inzetten om een stem te zijn voor hen die zo weinig hebben, maar zoveel kunnen. We investeren in ‘the next generation’ en dromen dat ons werk in de toekomst niet meer nodig zal zijn…

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Gonzaga Ssenteza
hrak 515

Ik ben een jongen van 13 jaar.. Ik woon in Kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak wiskunde. Thuis help ik met water halen. Later wil ik piloot worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Vincent Kiwalabye
hkka 128

Hoera , ik heb een sponsor gevonden .

Helpen
€30 p/m
Stephen Kizza
hkka 308

Hoera, ik heb een sponsor !!!!

Helpen
€30 p/m
Ivan Kasibante
hrak 297

Hoera, ik een sponsor !!!!!!

Helpen
€30 p/m
Aloysious Kyagulanyi
hrak 556

Hoera, ik heb een sponsor !!!!

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »