(078) 641 12 34

Contact met je sponsorkind

Contact met je sponsorkind

Voor ons zijn het soms niet meer dan stukjes papier die we soms direct na het lezen in de prullenbak laten verdwijnen . Voor onze sponsorkinderen in Rakai is dat stukje papier HET bewijs dat hun sponsor bestaat. En dat is de redden dat we onze sponsors aanmoedigen om in contact te blijven met je sponsorkind.

De regels
UCCF stelt alle sponsors in de gelegenheid om met zijn/haar sponsorkind te communiceren. We versturen elke maand post naar Oeganda. Soms zelfs meerdere malen. Om alle communicatie goed te laten verlopen, hebben we een aantal regels:
- Uw brief mag 250 gram wegen. Dat betekent dat u ook een kleinigheidje mee kunt sturen.
- Een brief is iets anders dan een pakketje. We vragen u om de brief qua omvang te beperken tot brievenbuspost.
- De brieven dienen in het Engels geschreven te worden zodat uw sponsorkind de brief kan lezen. We hebben bij UCCF helaas geen vertalingsmogelijkheid. Het is niet toegestaan om adressen, e-mailadressen of telefoonnummers te vermelden. Uw brief komt met deze informatie er in niet aan.
- Vermeld in uw brief en op de envelop ALTIJD het codenummer van uw sponsorkind (HRAK – HKAS of HKKA).

Brief schrijven
Het valt niet altijd mee om een brief naar je sponsorkind te schrijven. De Nederlanse cultuur en gewoonten zijn een ver-van-hun-bed-show. Om u een beetje op weg te helpen, hebben we wat tips:
- Vermijd cultuurgevoelige onderwerpen
- Behandel 1 onderwerp per brief. Ga hier wat dieper op in. Denk aan onderwerpen als gezin, studie / werk, huis en woonplaats, feestdagen, geloof, etc.
- Voeg foto’s toe om de tekst in je brief te verduidelijken.
- Vind je Engels lasting? Gebruik een vertaalmachine op het internet. Denk aan www.vertalen.nu.
- Geef een Bijbeltekst mee aan je sponsorkind of citeer een gedeelte uit de Bijbel.
- Stel vragen over hun leven en leefsituatie.

Brief opsturen
Is de brief klaar? Stuur deze dan naar:

Kindsponsoring UCCF
Postbus 27
3300 AA
Dordrecht


Een brief terug!
Als sponsor ontvang je minimal 2x per jaar een brief van je sponsorkind. Met Kerst ontvang je ook nog eens een kerstkaart in de brievenbus. Maar daar stopt de communicatie met je sponsorkind niet. Want voor de brieven die jij schrijft, krijg je ook een brief terug.

Een brief terug ontvangen, kan echter wel een tijdje duren. Het proces van de post versturen naar Oeganda, checken op het hoofdkantoor, ophalen door het project, lezen, terugschrijven en opsturen naar Nederland is tijdrovend. Maar geduld loont, elke keer weer.

Voor vragen of de post of het schrijven van een brief kunt u terecht bij Ineke van den Hoek via kindsponsoring@uccf.nl

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shadria Namulindwa
HRAK 557

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kakuuto / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het afwassen. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shafaru Juuko
HRAK 561

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar bij mijn moeder. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met afwassen . Later wil ik piloot worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Sheila Najjumba
HKKA 330

Ik ben een meisje van 6 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn ouders. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Jesca Nassazi
HKKA 051

Ik ben een meisje van 12 jaar. Ik woon in Kasaka / Rakai. Ik woon daar bij mijn oma. Later wil ik verpleegster worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »