(078) 641 12 34

Kinderkoor Mwangaza

Kinderkoor Mwangaza

Eens in de drie jaar zet het spectaculaire (wees)kinderkoor ‘Mwangaza’ voet op Nederlandse bodem. Een optreden van dit koor is een belevenis waarbij de combinatie van zang, dans, Afrikaanse drums en kleding een onwisbare indruk achter laat.

Het woord ‘Mwangaza; komt uit het Swahili en betekent: ‘stralend licht’. En dat doen ze, de kinderen van het koor! En dat is bijzonder als je de verhalen van de kinderen uit Oeganda leert kennen. In Oeganda leven namelijk veel gezinnen in grote armoede. Kinderen zijn vaak op zichzelf aangewezen zonder hoop op een toekomst. Naar school gaan, toegang tot medicijnen, kleding en basislevensbehoeften als eten zijn helaas een luxe die voor veel kinderen, zonder hulp, onbereikbaar is.

Elk optreden is een kans om het hartverscheurende verhaal van armoede en wanhoop te vertellen. En zo is elke tournee kans om een hopeloos heden om te buigen tot een hoopvolle toekomst. Maar de kinderen van het koor getuigen met hun muziek ook van hun persoonlijke Hoop: Jezus Christus. Het rotsvaste vertrouwen van de Oegandese ambassadeurs in God, raakt keer op keer vele harten.

De Uganda Child Care Foundation heeft ze de afgelopen jaren al 4 keer naar Nederland gehaald voor een onvergetelijke tournee. Elke tournee krijgt een nieuwe groep kinderen de gelegenheid om in onze cultuur het verschil te maken d.m.v. hun muziek & dans. Kijk in de foto- en filmgallerij om nog even na te genieten.
Tournee 2016

De meest recente tournee was in 2016. En we kunnen zonder twijfel zeggen dat ook dat weer een feestje was!
Bekijk Mwangaza in onze fotogallerij  of in de filmgallerij

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Gonzaga Ssenteza
hrak 515

Ik ben een jongen van 13 jaar.. Ik woon in Kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak wiskunde. Thuis help ik met water halen. Later wil ik piloot worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Vincent Kiwalabye
hkka 128

Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik woon in Kasaka/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Op school is mijn leukste vak wiskunde. Thuis help ik met water halen . Later wil ik profvoetballer worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Stephen Kizza
hkka 308

Ik ben een jongen van 11 jaar. Ik woon in Kasaka/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak maatschappijleer. Thuis help ik met water halen. Later wil ik advocaat worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Ivan Kasibante
hrak 297

Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik woon in Kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak maatschappijleer. TThuis help ik met het werken in de tuin. Later wil ik monteur worden . WWilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Aloysious Kyagulanyi
hrak 556

Hoera, ik heb een sponsor !!!!

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »