(078) 641 12 34

Kasaka Community Medical Clinic

Kasaka Community Medical Clinic

Het dorp zonder glimlach’ – Kasaka – in Rakai / Oeganda krabbelt op uit een diep dal van wanhoop en hopeloosheid. Ons kindsponsorprogramma brengt sinds 2013 hoop en inmiddels kunnen honderden kinderen naar school. We zagen in een paar jaar tijd een heel dorp transformeren naar hoopvol. Behalve op het medisch vlak.

De hulpvragen rondom het ontbreken van medische faciliteiten in het dorp werden de laatste jaren steeds duidelijker. Dat de aanwezigheid van een medische faciliteit het verschil kan zijn tussen leven en dood, werd pijnlijk duidelijk door het overlijden van Andrew Nylondo. Lees het verhaal van zijn overlijden hier: (https://ume.photo.blog/2017/06/01/289/)

Jimmy en Christine Mugera zijn in geloof in het medische gat van het dorp gestapt. Zij openden een basiskliniekje centraal gelegen in Kasaka. Christine is afgestudeerd zuster en brengt medische kennis naar het dorp die er nog niet eerder is geweest.



Dat de nood hoog was, bleek uit de 577 patiënten die in twee maanden tijd hun weg naar de kliniek vonden. Het bleek uit de 100 sponsorkinderen die in de kliniek werden behandeld en genezen. In geen van de gevallen was een doorverwijzing naar een ziekenhuis nodig.

UCCF ziet de absolute meerwaarde van het kliniekje in het dorp en heeft met een eerst gift geïnvesteerd in een locatie, basisinventaris en medicatie. De kliniek vraagt echter meer hulp om de vraag aan te kunnen. Zo staan investeren in een bevallingsunit, een solarsysteem, kwalitatief personeel en eigen grond op de planning.

UCCF blijft de kliniek structureel ondersteunen vanuit een ‘medisch fonds’. Een algemeen fonds dat specifiek bestemd is voor de Kasaka Community Medical Clinic. Het kliniekje kan aanspraak maken op de beschikbare gelden door het indienen van een gefundeerde hulpvraag.

UCCF investeert op deze manier in de aanwezigheid van goede, medische zorg die onmisbaar is. We zetten de lokale kennis in om op medisch vlak te kunnen redden wat niet verloren hoeft te gaan!

Komt u in actie voor dit project??

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Gonzaga Ssenteza
hrak 515

Ik ben een jongen van 13 jaar.. Ik woon in Kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak wiskunde. Thuis help ik met water halen. Later wil ik piloot worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Vincent Kiwalabye
hkka 128

Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik woon in Kasaka/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn oma. Op school is mijn leukste vak wiskunde. Thuis help ik met water halen . Later wil ik profvoetballer worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Stephen Kizza
hkka 308

Ik ben een jongen van 11 jaar. Ik woon in Kasaka/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak maatschappijleer. Thuis help ik met water halen. Later wil ik advocaat worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Ivan Kasibante
hrak 297

Ik ben een jongen van 14 jaar. Ik woon in Kakuuto/Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak maatschappijleer. TThuis help ik met het werken in de tuin. Later wil ik monteur worden . WWilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Aloysious Kyagulanyi
hrak 556

Hoera, ik heb een sponsor !!!!

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »