(078) 641 12 34

Food program

Food program

Kakuuto Food Program – projectomschrijving

UCCF is actief in de regio Rakai - het zuiden van Oeganda. Deze regio wordt gekenmerkt door grote armoede. Grote gezinnen met een gemiddelde gezinsgrootte van 7 kinderen houden met moeite het hoofd boven water. In de dagelijkse praktijk is er soms onvoldoende eten voor de kinderen. Leven met een lege maag is dan ook vaker regelmaat dan uitzondering. Ons Kakuuto Food Program doet hier op dagelijkse basis iets aan!

Op de basis- en middelbare school in Kakuuto is het geen onbekend verschijnsel: kinderen die zich niet kunnen concentreren op de les met hun lege maag. Geen ontbijt gehad en vaak de dag ervoor slechts 1 maaltijd. In sommige gevallen zelfs meerdere dagen moeten leven op een lege maag.
Onze sponsorkinderen die de scholen bezoeken, krijgen vanuit het kindsponsorprogramma dagelijks een voedzame maaltijd op school. Maar de school wordt ook bezocht door vele niet-gesponsorde kinderen. De school heeft onvoldoende eigen middelen om ook voor deze kinderen de maaltijd te betalen. Daar komt ons Kakuuto Food Program om de hoek kijken.

Met het geld dat UCCF ontvangt voor het Kakuuto Food Program krijgen ook de niet-gesponsorde kinderen dagelijks een voedzame maaltijd. Voor veel kinderen de enige maaltijd die ze per dag krijgen! In het kort gezegd, maakt ons Food Program een voedzame maaltijd mogelijk voor alle schoolgaande kinderen!

Er zijn meerdere particulieren, (zondag)scholen en bedrijven die ons helpen bij het voedselprogramma. Een vast bedrag of minimale kosten voor dit project zijn er niet. Elk bedrag is welkom. Dat maakt het project geschikt voor zondagsscholen, scholen en clubs die met elkaar kunnen sparen voor leeftijdsgenoten in Oeganda.

Wij zoeken nog een sponsorouder!

Steven Kyambadde
hrak 560

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders.Op school is mijn leukste vak tekenen. Thuis help ik met water halen . Later wil ik dokter worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Phionah Nansimbi
hkas 299

Ik ben een meisje van 5 jaar. Ik woon in Kasaali/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik bij het schoonmaken van het huis. Later wil ik verpleegster worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Shafaru Juuko
HRAK 561

Ik ben een jongen van 5 jaar. Ik woon in Kakuuto/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn moeder. Op school is mijn leukste vak rekenen. Thuis help ik met afwassen . Later wil ik piloot worden. Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Merisha Nanseko
hkas 301

Ik ben een meisje van 4 jaar. Ik woon in Kasaali/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn ouders. Op school is mijn leukste vak lezen. Thuis help ik met afwassen. Later wil ik lerares worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m
Sharifah Nalukwago
HKKA 251

Ik ben een meisje van 11 jaar. Ik woon in Kasaali/ Rakai. Ik woon daar samen met mijn vader. Op school is mijn leukste vak maatschappijleer. Thuis help ik bij het koken en water halen. Later wil ik lerares worden . Wilt u mij daarbij helpen ?

Helpen
€30 p/m

Steun een project

Ik wil helpen »

Sponsor een kind

Meer informatie »

Shop voor UCCF

Shop bekijken »